Yağlar Ve Faydaları

Yağlar ve Faydaları







Jojoba Yağı : Meyvelerin preslenmesi ile elde edilir. Özel bir mum içerir. Vitamin ve mineral maddeler açısından zengindir.

Etkisi : Antiallerjen, pH stabilizörü, ortamı zararlı etkilerden koruyucu ve hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Cilt kırışıklıklarında, kuru ciltlerde, yaraların çabuk iyileşmesinde etkilidir.

Semra Çam Yağı : Yapraklarının su buharı distilasyonu ile elde edilir. Balgam sökücüdür. Öksürük ve bronşitte kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır. Semra Çam banyolarda, saunalarda tütsü olarak kullanılır. Kaslardaki gerginliklerde ayrıca romatizmaya karşı ve masaj yağlarında kullanılır.

Bergamot Yağı : Meyve kabuklarının preslenmesi ile elde edilir. Sakinleştirici etkiye sahiptir. Rahatlatıcı, ferahlatıcı olması nedeniyle uyku bozukluklarında kullanılır. Adele ağrılarına faydalıdır.

Gül Yağı : Gül yağı, taze çiçeklerin su buharı distilasyonu ile elde edilir. Ruhsal sıkıntılardan kaynaklanan gerilimlere ve mantara karşı etkilidir. Kuvvet verici, kramp çözücü etkiye sahiptir. Her türlü problemli ciltlerde, allerjik ciltlerde, yeni doku oluşumu ile yaraların kapanmasını gerektiren durumlarda faydalıdır.

Limon Yağı : Meyve kabuklarının soğuk presi ile elde edilir. Kuvvetli antibakteriyeldir. Adele kuvvetlendiricidir. Yağlı ciltlerin ve saçların bakımında, ince telli saçlarda ve kepeklenme sorunlarında etkilidir.

Zeytin Yağı : Olgun zeytin meyveleri preslenerek elde edilir. Cilt ve saç bakımında etkilidir. İltihaplanmalarda ve adele tutunmalarında da etkilidir.

Susam Yağı : Tohumları soğukta preslenerek elde edilir. Esansiyel yağ asitleri içerir. Doğal antioksidan olarak, çabuk bozulan maddelerin ömrünü uzatır. Sesemol ve sesemolin, ultraviyole ışınlarının zararlarından korur. Ayrıca lesitin içerir. Sıcaklık verici, zehirli maddeleri uzaklaştırır. Her cilt tipine uygulanır.

Tatlı Badem Yağı : Badem tohumlarının preslenmesiyle elde edilir. %15 kadar esansiyel yağ asitleri içerir. Hücre yenileyici ve cilt besleyicidir.

Lavanta Yağı : Gövde ve çiçeklerin su buharı distilasyonu ile elde edilir. Sakinleştirici, stres atıcı, ense ve baş ağrısı giderici, hücre yenileyici etkiye sahiptir. Basit yanıklarda, egzama, dermatit, aknenin basit formunda, böcek sokmalarında, mantarlı ciltlerde, saç dökülmesi ve kepeklenme sorununda yararlıdır. Ayrıca vücuttaki istenmeyen kokulara karşı etkilidir.

Ardıç Yağı : Dal ve kozalakların su buharı distilasyonu ile elde edilir. Cilt uyarıcı, ödemde ve kramp çözmede yararlıdır.

Sedir Yağı : Odun parçalarının su buharı distilasyonu ile elde edilir. Ruhsal ve sinirsel gerginliklerin giderilmesinde etkilidir.

Kayısı Yağı : Kayısı veya zerdali çekirdeklerinin preslenmesiyle elde edilir. Vitaminler ve mineraller içerir. Hücre yenileyici, nemlendirici, cilt metabolizmasının faaliyetlerini arttırıcıdır. Her cilde özellikle kuru ve hassas ciltlere uygulanır.

Fındık Yağı : Meyvelerin soğukta preslenmesiyle elde edilir. E vitaminince zengindir. E vitamininin zengin olması nedeniyle cildin bağ dokularını besleyerek nem kaybını en aza indirger. Cildin gevşeyip çatlamasını önler. Cildi sıklaştırıcıdır.

Yasemin Yağı : Benzolsüz Hekzan (absolü) ile ekstraksiyon. 1000 kg ‘dan (8 milyon çiçek) 1,5 lt elde edilir. Hafif bal kokusundadır. Güçlü antidepresandır. Antiseptik, hücre yenileyici, doku sıklaştırıcı ve sedatif etkiye sahiptir.

Buğday Yağı : Çimlenme filizlerinin preslenmesiyle elde edilir. Lesitin, enzimler, %53 linoleik asit, %25 yağ asitleri ihtiva eder. Ciltten emilimi hızlıdır. İçerdiği E vitamini antioksidandır.

Defne Yağı : Yapraklarının su buharı distilasyonu ve meyvelerinin preslenmesi ile elde edilir. Yıpranmış ciltler ve saçlara da etkilidir.

Çörekotu Yağı : Tohumlarının preslenmesiyle elde edilir.Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler.

Portakal Yağı : Meyve kabuklarının soğuk preslenmesiyle elde edilir.

Ana Maddeleri : Limonen, linanil asetat, stronellal, sinir yatıştırıcı ve dengeleyicidir. Kan dolaşımını arttırıcı, hücre yenileyici, sakinleştirici, doku sıklaştırıcı etkiye sahiptir. Cilt ve selülitte etkilidir.

Selvi Yağı : Genç dallarının su buharı distilasyonu ile elde edilir.

Ana Maddeleri : Terpenik bileşikler uçucu yağların %70′ini oluşturur. Canlılık verir, rahatlatıcıdır. Aromaterapide, solunum yolu rahatsızlıklarında en çok kullanılan uçucu yağdır. Akneye, yağlı ciltlere, yağlı saçlara ve kepeklenmeye karşı kullanılır. Saç dökülmesinde etkilidir.

Kekik Yağı : Su buharı distilasyonu ile elde edilir. Fenolik bileşikler-kalvakrol (%60), timon içerir. Kekik yağı kuvvetli bir antiseptiktir. Kan dolaşımını arttırıcı, aknede, cilt ve saçlarda etkilidir.

Ceviz Yağı : Ceviz meyvelerinin preslenmesiyle elde edilir. Cildin beslenmesini ve gerginleşmesini sağlar. Saçları besler.

Kayısı Çekirdeği Yağı:
Kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştiriyor.

Doğal cilt bakım ürünü olan kayısı yağının, tüm ciltlere uygun doğal bir ürün olduğunu belirtelim. Kayısı yağı özellikle yaşlılarda ortaya çıkan kırışıklıkları azalttır.

Kayısı yağı A vitamini içerdiğinden cildi nemlendirip, doğal bir canlılık ve parlaklık vererek, akneleri temizliyor.

Kayısı yağı aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, karotin ve betakaroten maddelerini içeriyor. Kayısı yağı yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltıyor. Cildin doğal güzelliği için haftada birgün, kuru ciltlerde ise günde birdefa deriye kayısı yağı sürülebilir.

Zeytinyağı : Zeytinyağı cilde en fazla uygun olduğu düşünülen lipitlerdendir. Sebumda doğal olarak bulunan Squalane bakımından zengindir. Topikal kullanımı cildi yoğun olarak yumuşatan ve rahatlatan merhem vazifesini görür. Moleküler boyutundan dolayı cilt tarafından kolayca emilerek sebumu ve yağlı maddeleri çözer, cildin doğal lipit bariyerlerini güçlendirir. Zeytinyağı, antioksidan Oleuropein ve en güçlü doğal serbest radikal baskılayıcısı Hydroxytyrosol polifenollerinin zengin kaynağıdır. Oleuropein aynı zamanda anti bakteriyel özellikler gösterir.

Yalancı Safran Yağı : Yalancı Safran bitkisinin dikeni andıran tohumlarından elde edilir. Bu yağ, Linoleic asit(genellikle F11 Vitamini olarak adlandırılır), tokoferol ve bitkisel sterollerin zengin kaynağıdır. Çoklu doymamış yağların en güçlülerinden biridir. Kozmetik formüller ve gıdalarda en çok aranan yağdır.

Kukui Fındık Yağı : Hawaii Kukui ağacından elde edilir. Hawaiililer tarafından asırlardır cilt için kullanılmaktadır. Çoklu doymamış yağlar cilde çabuk nüfus ederek geride yağlı bir his bırakmazlar. Aynı zamanda A,C ve E vitaminleri ve Stratum Corneum bariyer lipitlerini güçlendiren Omega -3 yağ asitleri açısından zengindir. Cilt bozukluklarını gidermek, kuru cilt, akne ve iritasyon için kullanılır.

Hodan Tohum Yağı : Hodan bitkisinin tohumlarından elde edilir. Yaygın olarak enflamasyon, egzama, nemsizlik ve pullanmaların bakımında kullanılan Gamma Linoleic Asit(GLA) isimli yağ asidi içerir. Bitki dünyasında GLA (Gamma Linolenik Asit)‘nın bilinen en zengin kaynağıdır.

Oryza (Pirinç Kepeği) Yağı : Pirincin dış kabuğundan elde edilir. Bu yağ Oryzanol, B Vitaminleri, Phytic Asit, antioksidanlar ve photosteroller bakımından zengindir. Oksitlenme sonucu cilt hasarlarını baskılar, cildi yumuşatır ve cilt onarımını destekler.

Tokoferol (E Vitamini) Yağı : Bu zengin antioksidan vitamin, ciltteki lipit peroksidasyonunu en aza indirir, cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Transepidermal nem kaybını engeller ve formüldeki diğer yağların bütünlüğünü korur.

Caprylic-Capric Trigliserit : Su ile karıştığında süte dönüşerek cilde yapışmış yağları oldukları yerden çözen ajan.

Yağlar tüm cilt tipleri için uygundur. Alerjisi testi için bileğinizin iç kısmına sürünüz ve 7 dakika bekleyiniz. Kızarma veya yanma oluşunca ılık suyla yıkayınız.


Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın



Yorumlar

Popüler Yayınlar