İmajinasyon

İmajinasyon



Gözlerinizi kapattığınızda boş karanlık mı görüyorsunuz, yoksa istediğiniz görüntü göz önüne geliyor mu. Parapsikoloji'nin önemli bir alanını imgeleme, göz önünde canlandırma oluşturuyor.
Bunun zor bir olay olmadığını düşünenler olsa da, karanlıktan başka bir şey göremeyenler de oldukça fazla. Bu yeteneği çeşitli çalışmalarla güçlendirmemiz mümkün.
Aşağıda birkaç başlangıç seviyesine göre çalışmalar paylaştım. İmgeleme yeteneğinize göre bir çalışmadan başlayıp zamanala bunu daha da zorlaştırabilirsiniz.





İmgelemeyi başarılı yapmış olmak için, görüntüyü net bir şekilde görmeniz gerekiyor.
-Hiç Görüntü Göremeyen: Boş bir kağıdın ortasına kalınca bir rakam yazın. Ona doğru bakın. Dış hatlarına odaklanın. Sonrasında rakama bakarak yavaşça gözlerinizi kapatın. Gözünüzün önünde sayının hala kaldığını görüyor musunuz? Cevabınız evetse, rakam yerine 2-3 basamaklı bir sayı yazın ve onu imgelemeye çalışın.
-Renkler ve Şekiller Görebilen: Bu aşamada 3 Boyutlu nesneler ve objeler ile çalışılmalıdır. Elinize bir nesne, obje, oyuncak vs. alın ve iyice süzün. Bunu gözünüzde önce ana hatlarıyla oluşturmaya çalışın. Sonrasında Detayları ekleyin. Bunu yaparken nesne bütünlüğünü de korumaya çalışın. İlk seferlerde biraz yorucu olabilir ama zamanla alışırsınız.
-Nesneleri görebilen: Bundan sonraki hedefiniz odalar ve büyük yapılar olmalı. Odanın dört köşesindeki eşyaları detaylıca gözönünde canlandırıp, büyük bir iş makinesini hareket ettirmeye çalışın. Bir kedinin ağaca tırmanması, bir koşu yarışı, aklınıza ne gelirse..
BONUS: Çalışmalarınızı daha iyi pekiştirmek adına, resim yapmanız çok yararlı olacaktır. Böylece imgelediğiniz soyut görüntü bir nebze somutlaşacaktır. Çizdiğiniz resmin netliği de, imgelemenizin net oduğunu gösterecektir. Sizden bir sanat eseri yapmanızı istemiyorum. Alın bir kurşun kalem, 'zihninizdeki görüntüye bakarak' çizim yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar