6. Çakra ( 3.Göz )

6. Çakra ( 3.Göz )







Alnın tam ortasında ve burun kökünün üzerinde yer alır.

Sembol: 96 yapraklı lotus

Renk: Lacivert ve menekşe

Duyu: Duyu dışı algılama. Ayrıca hayatın içini ve duyuları algılama.

Bedende ki ilgili bölgeler; Yüz , gözler, kulaklar, sinüsler, beyincik, merkezi sinir sistemi.

İlgili salgı bezi: Hipofiz.

Hipofize temel bez de denilir. Vücutta buluna tüm bezlerin çalışmalarını kontrol eder.




Altıncı Çakra Amacı ve İşlevi


Fiziksel, ruhsal algılamalarımızın, yüksek benliğimizle fark ettiklerimizin ve irademizin merkezidir. Üçüncü göz olarak da tanımlanan bu merkez aynı zamanda dönüştürme gücümüzün aktive olduğu yerdir. Hem dünyasal olayları algılamamız hem de duyu ötesi algılamalarımızı bu çakra sayesinde olur. Günlük hayatta sezgi, altıncı his ve aşırı duyarlı olma hali olarak tanımladığımız tüm algılama biçimleri bu merkezin yönetimindedir.

Uyumlu Çalışma
Üçüncü göz ne kadar iyi çalışırsa iç dünyanız ve görünenin ötesini algılamanız o kadar yüksek olur. Tüm ruhsal çalışmalarda amaç bu merkezin aktive olarak doğru çalışması hedeflenir. Yapılan meditasyon çalışmaları da yine aynı hedefe ulaşmayı amaçlar. Bu çakranın uyumlu ve tam çalışmasının kapsamlı açıklanması pek mümkün değildir. Kısaca altıncı hissin doğru kullanılması, duyu üstü algılamaların artması, maddi hayatta olanın arkasında ki planı idrak edilmesi diyebiliriz.

Uyumsuz Çalışması


Uyumsuz çalışan altıncı çakra kişinin, hislerini fark etmesi ancak bu yol göstericiliği kabul edememesidir. Hissettiği ya da duru görü ile farkına vardıklarını değil de zihninin söylediklerine kulak verir. Daha da önemlisi hazır olunmadan açılmış bir üçüncü göz zihnin oyunları ile kişiye gördüklerinin gerçek olduğu hissini vererek kafasının karışmasına neden olabilir. Bu zamanlarda olacakları gören kişi bu gücünü, başkaları üzerinde bir güç gösteri olarak kullanabilir, gördüklerini tam olarak yorumlayamadığı için içsel bir sıkıntıya düşebilir. Bir başka etki de uyumsuz çalışan altıncı çakranın kalp ve taç çakraların da dengesini bozarak kişiyi gördüğünü inkara, itiraza hatta ruhsallığı reddetmeye götürebilir.


Yetersiz Çalışması


Altıncı çakranın enerji akışı tamamen kesilmiş ya da kısıtlanmışsa kişi dış dünyadan başka gerçeklik tanımaz ve inanmaz. Ruhsal konulara karşı aşırı tepkili olabilir. Ayrıca unutkanlık, bile bile olayların üzerine giderek dış dünya deneyimleri ile öğrenme ve kendini incitme halleri yaşabilir.

Altıncı çakrayı temizleme ve açma çalışmaları


Doğada en iyi çalışma alanı açık bir havada gece gökyüzünü ve yıldızları seyretmektir. Baktığınız bu yerde ki sonsuzluğu, gizemleri ve gücü seyretmek sizi destekler.

Müzik : New age müziklerin yanında ritimli ve efektli müzikleri yüksek tonda dinlemek iyi gelir.

Ses: La’dan söylenen ‘i’ sesi bu çakrayı canlandırır.

Renk Terapisi : Gece mavisi, parlak bir lacivert.


Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın 


Yorumlar

Popüler Yayınlar