Düşgücü ve Durugörü Egzersizleri

Düşgücü ve Durugörü Egzersizleri









Alıştırma-->Durugörü: Bu yaşam  süresinde sahip olduğunuz başın, daha önceki yaşam sürelerindeki bedeninizi oluşturan güçlerden yaratıldığına ilişkin eski bir büyücülük kuramı var. Buna inanıp inanmamanız önemli değil, fakat bu kura aşağıdaki alıştırmayı ortaya çıkardı.

1 Bir başa bakın ve onu bir beden olarak hayal edin. Alın, göğüs, dudaklar ve çene gövdenin alt kısmı ve bacaklar, yanaklarla burun göğüs ve mide. Gözler ve kaşlar, omuzlar. Belki kulaklar ve kollar. [burada tarafımdan yapılmış küçük bir değiştirme var.]

Yüz organlarıyla beden organları arasındaki birebir denklik yüzde yüz önemli değil. Bu yüzden yüze değişebilir, bu yüzden her durumda kesin olmaya çalışın, fakat esnek de olun.

2 Bir insanın başına bu şekilde bakmanın sonucunda nasıl bir beden görüyorsunuz?

Çoğunlukla düşgücünüzde belirli bir insan bedeninin çok net bir resmi belirebilir. Fakat daha sık görüleni, resmi organ organ tamamlamak zorunda kalmanızdır. Bir kadın başından çok bir erkek bedeni hayal etmeyi (ya da tam tersi) uygun bulabilirsiniz, çünkü her yeniden doğduğumuzda cinsiyet değiştirdiğimiz öne sürülür.

Alıştırma-->Durugörü 1: Tavsiye edilen alıştırmaları birkaç hafta ya da ay yaptıktan sonra aşağıdaki durumun ortaya çıkması çok sık görülür.

Bir insan başına bakarken, birden bu baş çok farklı bir başa dönüşür: tamamen farklı bir yüz ortaya çıkabilir. Böyle bir durum olursa, açıklama yapmaya çalışmaktan ya da bir hayalet ya da bir tür fantazi gördüğünüze inanmaktan kaçının. Bunu duyarlılaşmaya başladığınızın bir işareti olarak görün. Mümkün olduğunu kavrar kavramaz, bu olguyu bilinçli olarak kullanmaya bile çalışabilirsiniz. Şu bakış tekniğini kullanın.

1 Başa bakın ve hemen hızla başınızı çevirin.

2 Şimdi tekrar başa bakın ve yüz organlarından birinin değişip değişmediğini görün. Bu bakış tekniğini kendiliğinden olduğunu hissedene dek tekrarlayın.

Burada amaç, başa olabildiğince dolaylı, neredeyse aslında görmek istemiyormuş gibi bakmaktır. Düşgücünüz bunda büyük rol oynar, odadaki ışığın başı aydınlatma şekli de aynı şekilde önemlidir, fakat gördüğünüz noktada en küçük bir değişim izlenimini bile yakalamaya çalışın.

3 Yukarıdaki teknik başarılı olur ve tanıdığınız biri birden bire tanımadığınız birine dönüşürse, gerçeklik duygunuzu sıkı sıkıya korumalısınız.

Daha çok kendi deneyiminiz olduğu ve baktığınız kişi açısından ya çok az ya da hiç geçerliliği olmadığı için, görüntüyü kendinize saklamak için elinizden geleni yapacaksınız olasılıkla. İnsanların bu şekilde gördüklerini bildirdikleri birçok yüz farklı kültürlerin (örneğin Kızılderililer, Mısırlılar ya da Çinliler) klasik klişeleşmiş yüzlerdir.



Bu bilgiler Carl Rider'ın 'Psişik Gücünüz' adlı kitabından alıntıdır, 




BONUS VİDEO






Yorumlar

Popüler Yayınlar