Samhain Kutlu Olsun !

Samhain Kutlu Olsun !




Ekim Kasım ayında dönüştürülür, Cadılar, wicca, druids ve diğer pagan dünyanın her yerinden binlerce Cadılar Bayramı, Samhain olarak pagan dinler arasında kutlanan kutsal zaman alırsınız. Samhain ölü bir festivaldir. "Kuzey yarımkürede kökenli yaz sonu", ondan beri o anlamına gelir ve saa-kazan diye okunuyor. Samhain hasat sonu ve soğuk yarı yıl başlangıcı ile ilgisi var bir kutlamasıdır. Uygulayıcıları, ben, dahil bir sürü için Samhain da manevi yeni yıl başlıyor.

Kutlama kökeni


Samhain Celtic yangın Festivali olarak eski Avrupa'da onun kaynağı vardır ama şimdi dünya çapında kutlanmaktadır. 
Samhain kutlamalar çağdaş zaman manevi geleneği ve Coğrafya göre değişir. Pek çoğumuz Samhain sırasında birkaç gün ve gece ayin tek başına, bir dizi de dahil olmak üzere, aynı zamanda törenleri, partiler ve toplantılar aile, arkadaşlar ve manevi toplum ile kutlamak. Kuzey yarımkürede pek çok Pagan Samhain günbatımı üzerinde 31 Ekim-1 Kasım kutlamak. Diğerleri en yakın hafta sonu veya new moon bu sefer yakın Samhain kutlamaları pratik. Bazı Pagan Samhain biraz geç kutlamak veya daha yakından Sonbahar Ekinoks ve kış gündönümü arasında ortalama astronomik noktası ile aynı tarihte 6 Kasım, kapatın. Pek çok Pagan Güney yarımkürede Samhain, onun düşme Nisan ayı sonlarında yarısı rastlayan kutlamak ve erken olabilir, 


Samhain Ritüeli

Bu gece, iki dünyanın arasındaki bariyer incelirken, ruhlar bir kere daha aramızda yürüyor. Onlar ailemiz, arkadaşlarımız ve düşmanlarımız, evcil ve yabani hayvanlar, balıklar ve kargalar. Bu şenliği tüm gece kapımın önünde bırakacağım. Penceremde, parlak bir mum yanacak sevdiklerimin akşam boyunca ve şafağa kadar yollarını bulmaları için. Bağışlarımı kutsayın ekmek ve meyvelerin, bakliyatların ve kabağın Lordu ve Leydisi. Karanlık Anne, kazanın bir ölüm ve yeniden doğum kuyusudur. Karanlık Baba, kılıcın korur ve yok eder. Şimdi beni dinleyin, geçen yıl yavaşça solmakta, sadece yeniden doğmak için. İyinin gelmesine izin verin ve kötünün kenara itilmesine. Sizin kutsal rehberliğiniz ve korumanızla Yeni Yıla ayak basıyorum. Hayatta ölüm ve ölümde ise hayat vardır ve bu gece, tekrar birleştiler.


Samhain Tütsüsü

Vanilya Çiçeği, Nane, Muskat

Samhain Renkleri
Siyah, Turuncu, Beyaz, Gümüş, Altın

Samhain Taşları
Tüm siyah taşlar, tercihen jet ve obsidyen

Samhain Simgeleri
Üçüncü Hasat, Karanlık Gizemler, Ölüm aracılığıyla yeniden doğma

Samhain Sembolleri
Su kabakları, elmalar, siyah kediler, Jack-O-Lantern balkabakları ve çalı süpürgeleri

Samhain Bitkileri
Misk otu, yenibahar, sarı salkım, kedinanesi, güzel hatun çiçeği, adamkökü, meşe dalı, adaçayı ve saman

Samhain Yiyecekleri
Turp, elma, su kabağı, fındık, sıcak şarap, et, domuz eti ve kümes hayvanlarının etleri



Türkçe ve İngilizce kaynaklardan derlemedir.
Sema HATİP - Kadir YILDIRIM -  Çeviri : Gizem DEREBEK





Türkiye'nin ilk parapsikoloji mobil uygulaması çıktı ! Şuanda ingilizce ve türkçe olarak hizmet vermektedir. Yüzlerce içerikleriyle şimdi Play Store'da. İçindekiler : Parapsikoloji , psikoloji , şifalı bitkiler ve taşlar nedir ? Ne işe yararlar ? , mitoloji ve daha fazlası için aşağıdaki linkten tıklayarak indirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar